YTTERLIGARE ETT MAXPHASE-PATENT HAR BEVILJATS

2013-04-25

Ett nytt patent avseende ytbeläggningar bestående av en blandning av det nya supermaterialet grafen och MaxPhase har beviljats i USA.

Genom avancerad nanoteknologi tillämpad med hjälp av Impact Coatings tunnfilmsteknologi, kan grafenets unika elektriska egenskaper kombineras med MaxPhase-materialets goda mekaniska och kemiska egenskaper. Resultatet blir en ytbeläggning mycket lämplig för elektriska kontaktytor i tuffa miljöer.

Impact Coatings marknadsför sedan en tid den nya lösningen under varunamnet Ceramic MaxPhase™, framförallt för beläggning av bipolära plattor av rostfritt stål för bränsleceller. Beläggningen har rönt mycket stort intresse från bränslecellsmarknaden och ett flertal fälttester styrker funktionen i praktiken.

Beviljandet av patentet stärker Impact Coatings position och utgör en viktig del i Bolagets strategi för att bli en ledande leverantör av ytbeläggningar för bränsleceller.

Patentet kan också komma att få stor betydelse för kommersialiseringen av Impact Coatings MaxPhase-beläggningar även inom andra elektriska kontaktområden.


Prenumerera

Få kontinuerlig IR-information från bolaget via email.