LEAN I FOKUS NÄR IMPACT COATINGS STÄLLER UT PÅ FAKUMA

2014-08-22

FAKUMA i Friedrichshafen 14-18 oktober är årets stora begivenhet för plastindustrin i Europa. Impact Coatings demonstrerar tillsammans med ett antal samarbetspartners, en komplett Lean- PVD produktionscell i drift.

Deltagandet sker i samarbete med den tyska plastprodukttillverkaren Ehlebracht Kunststoff-Technik och det tyska robotikföretaget Pi4. Utställningen är ett led i Ehlebrachts förberedelse inför en komplettering av sin formsprutningskapacitet med integrerad vidareförädling med PVD, samt en start på ett samarbete mellan Impact Coatings och Pi4. Pi4 levererar intelligent automation som helt obemannat förflyttar och inspekterar objekten mellan de olika stationerna i produktionscellen.

Utställningen är också en fördjupning av samarbetet mellan Impact Coatings och ENGEL, en världsledande leverantör av formsprutningsmaskiner. ENGEL tillhandahåller en formsprutningsmaskin till produktionscellen på mässan så att ett komplett produktionsflöde från plastgranulat via metallisering till slutinspekterad produkt och packning kan visas. För kunder intresserade av sådana kompletta celler kan ENGEL åta sig totalentreprenad med Impact Coatings och Pi4 som underleverantörer.

Den beläggningsmaskin som Impact Coatings visar, en PlastiCoater 200, tillhandahålls av Pink Plastics AB, ett dotterbolag till Mecdon AB, en samarbetspartner som med Impact Coatings teknologi erbjuder en komplett service från verktyg till formsprutning och metallisering. 


Prenumerera

Få kontinuerlig IR-information från bolaget via email.