IMPACT COATINGS TILLKÄNNAGER FÖRNYELSE I LEDNINGSGRUPPEN AVSEDD ATT DRIVA TILLVÄXT

2021-05-27

Impact Coatings befinner sig i en expansionsfas där vi utvecklar våra produkterbjudanden, hur vi bearbetar marknaden och vår industrinärvaro – särskilt inom segmenten vätgas, bränsleceller och fordonssäkerhet. Under inledningen av 2021 har Impact Coating förstärkt bolagets ledningsgrupp med ökat fokus på beläggningstjänster (Coating Services), affärsutveckling och marknadskommunikation.

Carina Höglund har, som redan nämnts i delårsrapporten för det första kvartalet, utsetts till VP Coating Services och har välkomnats in i ledningsgruppen under kvartal ett. Carina har en doktorsexamen i tunnfilmsfysik från Linköpings universitet och började på Impact Coatings som Senior Technology Expert 2019. Carina och hennes team kommer fortsätta att utveckla och utöka Impact Coatings beläggningstjänster i nära samarbete med våra kunder och vår utvecklingsavdelning.

I början av maj 2021 har Anette Therén, med bakgrund från cleantech- och innovationssektorn, anslutit till Impact Coatings ledningsgrupp som VP Marketing & Communications. Peter Högfeldt, tidigare VP Marketing, har därmed gått över till en ny roll som VP Business Development & Investor Relations med fokus på strategiska partnerskap och investerarrelationer.

Will Wright, tidigare VP Sales med ansvar för affärsutveckling inom bränsleceller och baserad i Seoul, Korea sedan slutet av 2020, har i slutet av mars 2021 lämnat Impact Coatings med sikte på nya utmaningar. Vi tackar Will för hans bidrag under tiden i bolaget.

För att stärka vår position i Korea har Impact Coatings anlitat konsultbyrån Intralink, experter på affärsutveckling i Asien. Intralinks Nils Meesterburrie, baserad i Seoul, har utsetts till Sales Director, Korea och ansvarar därmed för Hyundai-partnerskapet samt fortsatt tillväxt på den koreanska marknaden.

Robert Mamazza, med en doktorsexamen i elektroteknik från University of South Florida och omfattande erfarenhet av PVD och tunnfilmbeläggning från bland annat Oerlikon, har från och med april 2021 utsetts till President, North America. Robert kommer att utveckla vår go-to-market-strategi och ha kommersiellt ansvar för viktiga kunder inom bränslecells- och fordonssäkerhetssegmenten i USA och Kanada.

I nästa steg, för att ytterligare stärka organisationen, fokuserar vi på rekrytering av en President för EMEA-regionen med säte i Tyskland.

”Den förstärkta ledningsgruppen gör det möjligt för Impact Coatings att växa både räckvidden och möjligheterna för vårt globala säljteam, samtidigt som vi får bättre möjligheter att utveckla nya strategiska partnerskap för att möta våra industrikunders hårda krav. Vi planerar också att implementera en mer strukturerad och kundorienterad kommunikationsstrategi för att ytterligare stärka vår position på marknaden”, säger Torbjörn Sandberg, VD.