IMPACT COATINGS TAR SYSTEMORDER I SCHWEIZ

2016-07-14

En välkänd schweizisk klocktillverkare har tecknat order på en InlineCoater™ 400. Beläggningssystemet ska användas för dekorativa beläggningar på komponenter till armbandsur.

”Beställningen är ett bevis på den mycket höga beläggningskvalitet som Impact Coatings tillhandahåller, både vad gäller process och produktionsteknik”, säger Peter Högfeldt, produktchef på Impact Coatings.

Beställningen av en InlineCoater för klocktillverkning innebär en för Impact Coatings värdefull inbrytning i en konservativ bransch, där PVD är en vanligt använd dekorativ beläggningsteknik, men där man sällan byter leverantör.

InlineCoater-serien består av mycket kvalificerade PVD-beläggningsutrustningar. Systemen kombinerar hög flexibilitet med hög produktionseffektivitet. Konceptet med små batcher och korta cykeltider borgar för hög kvalitets- och leveranssäkerhet.

Systemen används bland annat för avancerade dekorativa beläggningar på metalldetaljer. Det handlar ofta om kvalitativa konsumentprodukter, såsom glasögon och mobiltelefoner, och nu alltså även schweiziska klockor.

Den dekorativa beläggningsprocess som klocktillverkaren ska använda i sin produktion är utprovad och verifierad i det beställda InlineCoater 400-systemet. Leveransen verkställs genom en kombination av nytillverkning och renovering på en befintlig maskin som idag används för demonstration och legoproduktion hos Impact Coatings. Värdet på ordern ligger i linje med tidigare liknande affärer, men presenteras inte på grund av konkurrensskäl.

—————————————————-


Prenumerera

Få kontinuerlig IR-information från bolaget via email.