IMPACT COATINGS STARTAR AFFÄRSSAMARBETE INOM FORDONSBELYSNING

2016-07-05

TYRI, en internationellt verksam leverantör av arbetsbelysning, har valt ett svenskt konsortium bestående av Prototal PDS, Impact Coatings och Mecdon, som utvecklingspartner och leverantör av en helt nykonstruerad belysningsramp för arbetsfordon. En global fordonstillverkare har beslutat införa den nya produkten med start 2017. Impact Coatings Lean-PVD-teknik är central för tillverkningen av produkten som kommer att PVD-beläggas med systemet PlastiCoater™.

Avgörande för valet av det svenska konsortiet var också tillgången till integrerad lackeringsteknologi, vilken Impact Coatings initierat utvecklingen av och som nu industrialiseras av Torsten Rosell, tidigare medgrundare av Impact Coatings.

Merparten av produktionen kommer att ske hos plasttillverkaren Prototal PDS, vars kapacitet för tillverkning av metalliserade plastdetaljer därmed kommer att öka.

”Vi bedömer att detta spännande samarbete kommer att leda till försäljning av förmodligen flera PlastiCoaters redan under året ” – säger Göran Felldin, VD för Impact Coatings.

—————————————–


Prenumerera

Få kontinuerlig IR-information från bolaget via email.