IMPACT COATINGS NYA BELÄGGNINGSSYSTEM INLINECOATER 300 KLAR FÖR LEVERANS

2008-06-23

Den kund som tidigare beställt två InlineCoater 300 har nu godkänt de beläggningsprocesser som maskinerna ska verkställa. Samtidigt har maskinernas driftsduglighet kunnat testas under ett antal månader.

I ett så kallat Process Acceptance Test har de processer som Impact Coatings utvecklat godkänts av kund vad gäller färg, kvalitet och mekaniska egenskaper. En överenskommelse om leveransens avslutning har därför gjorts.

Det första systemet planeras att levereras i juli och det andra i augusti. En delbetalning på knappt 7 MSEK har gjorts mot att Impact garanterar att en viss produktivitet kan verifieras i ett avslutande produktionstest.

Genomförandet av ordern har inte bara inneburit att ett nytt beläggningssystem utvecklats. En stor del av arbetet har avsett de processer som används för att framställa olika metallfärger och samtidigt möta mycket höga krav på nötningsbeständighet och vidhäftning. Godkännandet av dessa processer innebär en milstolpe för Impact Coatings affärsområde Deko, som därmed kan marknadsföra liknande lösningar till många andra potentiella kunder.

För mer information, kontakta Impact Coatings styrelseordförande Torsten Rosell, tel 013 359952 eller 070 5126109 alternativt torsten@impactcoatings.se


Prenumerera

Få kontinuerlig IR-information från bolaget via email.