IMPACT COATINGS FÖRSTA INLINECOATER 500 LEVERERAD PÅ REKORDTID

2009-04-21

I fredags genomfördes en framgångsrik Factory Acceptance Test tillsammans med den kund som tecknat överenskommelse om leverans av 20 beläggningssystem av typen InlineCoater 500. Idag skeppas systemet till kundens fabrik. Trots att enheten är den första av den aktuella typen har det tagit mindre än 3 månader från order till leverans.

Affären är resultatet av en intensiv systemutveckling hos Impact Coatings. InlineCoater 500 lanserades hösten 2008 och är utvecklad för dygnet runt produktion av stora volymer.

Kunden, vars namn eller användningsområde ej kan avslöjas av konkurrensskäl, skall integrera beläggningsmaskinerna i sin produktion för förädling av sina produkter. Maskinerna kommer att användas i storskalig massproduktion. Trots systemens höga kapacitet, är denna satsning bara början på en mer omfattande kapacitetsuppbyggnad.

”Hela företaget har gjort en fantastisk insats för att kunna leverera beläggningssystemet på så kort tid. Det visar att våra kunder på ett snabbt sätt kan få tillgång till den allra senaste teknologin genom Impact Coatings beläggningssystem. Vår kund som är ett stort internationellt företag är så här långt mycket nöjd” säger Henrik Ljungcrantz, VD på Impact Coatings.

Nu inleds slutmonteringen av den andra enhet som kunden beställt för leverans i slutet av maj. Nästa leverans om 4 system prognosticeras till kvartal 4 2009.


Prenumerera

Få kontinuerlig IR-information från bolaget via email.