Impact Coatings erhåller genombrottsorder – två beläggningssystem till exklusiv glasögontillverkare

2007-05-30

Den danska glasögontillverkaren Lindberg har beställt två st InlineCoater™ beläggningssystem av Impact Coatings. Systemen skall levereras till kundens fabriker i Danmark respektive Filipinerna.

För Impact Coatings AB (publ), noterade på First North, innebär ordern ett verkligt genombrott som internationell systemleverantör. Systemen skall användas för dekorativ beläggning av Lindbergs exklusiva produkter. Ett spektrum av olika metalliska beläggningar med hög nötningsbeständighet skall framställas på glasögondetaljer av titan (se www.lindberg.com).

Med hjälp av dansk design i kombination med avancerad tillverkningsteknologi har Lindberg blivit en av världens mest exklusiva tillverkare av glasögon. Företaget har erhållit fler internationella designpriser än någon annan glasögontillverkare och säljer sina produkter över hela världen.

PVD-beläggningar för att skapa glasögonbågarnas färger har tidigare köpts på lego från olika leverantörer runt om i Europa. Nu vill man ha full kontroll på flödet och integrera beläggningen i den övriga tillverkningen. Att man valt InlineCoater för detta bekräftar Impacts satsning på produktionsintegrerad ytförädling.

Affären är ett resultat av Impacts samarbete med danska SP-Group och leder till ökad aktivitet för Impact såväl i Danmark som i Asien. Dessutom är affären en värdefull referens för andra kunder med designrelaterade applikationer.

För mer information, kontakta Torsten Rosell, tel 0705 126109.


Prenumerera

Få kontinuerlig IR-information från bolaget via email.