Bengt Rosengren utsedd till VP Operations på Impact Coatings och kapacitetsökning i svenska produktionsanläggningen

2021-12-13

Bengt Rosengren har utsetts till Vice President Operations på Impact Coatings och tillträdde sin nya tjänst den 15 november. Bengt har 30 års internationell erfarenhet och har jobbat med allt från produktion, försäljning och projektledning till affärsstrategi och affärsutveckling. Han har tidigare innehaft tjänster på Ericsson, Sensys Gatso Group och Arriva Sverige.

Bengt ansluter till ledningsgruppen i Linköping och kommer rapportera till VD Torbjörn Sandberg. Henrik Åkeson som tidigare var ansvarig för operations har lämnat Impact Coatings för nya utmaningar. Vi önskar honom lycka till och tackar honom för fyra fantastiska år i företaget.

”Henrik har varit en avgörande faktor i arbetet med att omvandla Impact Coatings till ett industriellt och kommersiellt företag. Han har bidragit till några av de viktigaste milstolparna som vi har uppnått. Tack vare att Bengt har varit inne och arbetat som konsult på Impact Coatings redan 2018 har han värdefull förkunskap om bolaget och har kunnat plocka upp tråden och ta vid efter Henrik från dag ett. Vi är mycket glada över att ha Bengt och hans erfarenheter och expertis ombord inför nästa del i vår resa”, säger VD, Torbjörn Sandberg.

"Jag är stolt över att ansluta till Impact Coatings, inte minst eftersom jag har arbetat med företaget tidigare och känner till kapaciteten hos de människor som arbetar här och de lösningar som vi tillhandahåller. Jag är också glad över att jag, tack vare Impact Coatings och vår miljövänliga beläggningsteknik, får vara en del av att förflytta samhället mot en säkrare och mer hållbar framtid. Det är ett privilegium att få ta plats i ett starkt team som dessutom arbetar med så viktiga lösningar”, säger Bengt Rosengren, ny VP Operations.

Bara en vecka efter Bengt Rosengrens utnämning beslutade Impact Coatings dessutom att gå vidare med planer på att utöka den interna produktionskapaciteten i bolagets produktionsanläggning i Linköping. Lokalerna är från och med början av december under ombyggnation för att öka produktiviteten, bland annat med tillskott av en automatiserad produktionslina som beräknas tas i drift i början av 2022.

"För att säkerställa att vi även fortsättningsvis ska kunna möta kundernas behov ökar vi nu kapaciteten i vårt Coating Service Center i Linköping, samtidigt som vi utvidgar monteringsutrymmet för nya kundsystem. Tidsmässigt passar detta extra bra just nu när Bengt kliver ombord”, avslutar Torbjörn Sandberg.