Beläggning för bränsleceller i Kina – Coating Service Center i Shanghai i full drift

2023-06-21

Impact Coatings nya Coating Service Center i Shanghai har tagits i drift och levererar regionalt producerade beläggningar för bipolära plattor till bränslecellskunder i Kina. Anläggningen har en initial kapacitet att producera 1 miljon bränslecellsplattor på årsbasis och är förberedd för utökad produktionskapacitet. Den formella invigningen av anläggningen kommer att ske efter sommaren.

Tillgång till en lokal beläggningspartner som är specialist på vätgasapplikationer hjälper kinesiska bränslecellskunder att snabbare kvalificera beläggningslösningar och att skala upp produktion. Inhemsk produktion minskar också kostnader, administration och miljöpåverkan relaterad till internationella transporter av bränslecellsplattor.

I april anlände den första INLINECOATER™-maskinen, optimerad för beläggning av bränslecellsplattor, till bolagets Coating Service Center i Shanghai. Förutom beläggningslinan innehåller Coating Service Centret även en industriell tvättlina, labb för kvalitetskontroll, logistikutrymmen och kontor – sammantaget en komplett produktionsanläggning för att möta regionala kundbehov. Efter inkörning av produktionslinan och kundkvalificeringar är anläggningen nu i drift.

Den lokala organisationen, ett team på elva personer under ledning av Regional President Yaowen Wang, kan nu direkt tillmötesgå kunders efterfrågan i Kina. I början av året deltog flera teammedlemmar i utbildning och träning på huvudkontoret i Sverige. Kunskapsutbyte och utbildning är nycklar för att på sikt öka från 1-skift- till flerskiftproduktion. Anläggningen erbjuder dessutom möjligheten att utöka till fler beläggningsmaskiner i framtiden.

Den formella invigningen kommer att ske efter sommaren och planeras att föra samman kunder, lokala beslutsfattare, representanter från Sveriges konsulat i Shanghai och besökare från det svenska huvudkontoret. Tidpunkt för invigningen kommer att meddelas vid ett senare tillfälle.

”Efter hårt och intensivt arbete har vi nu påbörjat lokal produktion i Kina. Med anläggningen på plats och i drift kan vi hjälpa kunder att minimera risker, påskynda kunskapsutbyte och snabbare svara mot ändrade kundbehov. Vår närvaro och produktionskapacitet kommer att vara avgörande för att möta den accelererande vätgasmarknaden i Kina”, säger Yaowen Wang, Regional President, Kina för Impact Coatings.